Almanya'ya Tüksek Lisans Master Yapmak

Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları

Almanya'da yüksek lisans yapan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kesinlikle aldığım en doğru karardı. Studiewell benimle eğitim süreci botunca ilgilendi ve beni evimde gibi hissettirdi. Hem yüksek lisans master yaptım hem de dilimi geliştirdim. Türkiye'ye döndüğümde iş bulmam daha da kolay oldu.
Almanya, üniversite eğitiminde uluslararası düzeyde tanınan ve saygı gören birçok üniversiteye sahiptir. Üniversiteye giriş genellikle lise diploması ve bazen dil yeterliliği sınavlarına dayanır.
Almanya`da Yüksek Lisans (Master) - Studiewell
Almanya`da Yüksek Lisans (Master) - Studiewell
Almanya'da birçok üniversite devlet destekli olduğu için öğrenim ücretleri oldukça düşüktür. Yaşam masrafları da 600-800 Euro civarındadır. Mühendislik, ekonomi, sanat gibi pek çok alanda Almanya’da Master imkânı vardır. Genelde Master 2 yıl (3 ya da 4 sömestr) olmaktadır. İlk yıl teori ikinci yıl bir şirkette uygulamalı olmaktadır. Şirketler öğrenciye ücret de öderler. Sonrasında da öğrenci şirkette çalışmaya devam edebilir. Yeni göç yasasıyla Master mezunlarına vatandaşlık hakkı doğmaktadır. Almanya’da yüksek lisans yapmak için öğrenciler, Alman üniversitelerinin web sitelerinde yayınlanan ilanları takip edebilir ve başvuru sürecine başlayabilirler. Ayrıca, birçok üniversitede yüksek lisans programları için burs imkanları sunmaktadır.
Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları - Studiewell
Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları - Studiewell

Almanya’da yüksek lisans(master) programlarına başvurabilmek için genellikle aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir:

Almanya`da Yüksek Lisans (Master) Şartları - Studiewell
Almanya`da Yüksek Lisans (Master) Şartları - Studiewell
Dil yeterliliği: Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin Almanca veya İngilizce gibi yeterli bir dil yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. Dil yeterliliği, genellikle TOEFL, IELTS veya DSH gibi uluslararası kabul görmüş dil sınavlarıyla kanıtlanmaktadır.

Not ortalaması: Lisans not ortalamanız 2,50 ve üzeri olmalıdır. Lisans not ortalamanız 2,50 ve altı olması durumunda şartlı kabul ile devam edebilirsiniz, 2,50’nin altında öğrenci kabul eden üniversiteler de vardır.

Gereksinimler: Bazı bölümler belirli gereksinimleri karşılamak için ek başvuru belgeleri talep edebilir. Örneğin, mimarlık bölümleri portfolyo isteyebilirken, müzik bölümleri örnek kayıt veya performansları talep edebilir.

Motivasyon mektubu: Motivasyon mektubu ve hocalarınızdan alacağınız referans mektupları kabul almanızda etkili olmaktadır.

Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru süreci ve kabul şartları hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili üniversitenin web sitesini ziyaret etmeleri önerilir.


Merkez Adresi: Osmanağa Mah. Kuşdili Cad. H. Fazlıoğlu İş Merkezi No:19 K:3 D:10 Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 349 34 09

WhatsApp TR: +90 552 817 62 52

1 Yorumlar

  1. Almanya'da birçok üniversite devlet destekli olduğu için öğrenim ücretleri oldukça düşüktür. Yaşam masrafları da 600-800 Euro civarındadır. Mühendislik, ekonomi, sanat gibi pek çok alanda Almanya’da Master imkânı vardır. Genelde Master 2 yıl (3 ya da 4 sömestr) olmaktadır. İlk yıl teori ikinci yıl bir şirkette uygulamalı olmaktadır. Şirketler öğrenciye ücret de öderler. Sonrasında da öğrenci şirkette çalışmaya devam edebilir. Yeni göç yasasıyla Master mezunlarına vatandaşlık hakkı doğmaktadır. Almanya’da yüksek lisans yapmak için öğrenciler, Alman üniversitelerinin web sitelerinde yayınlanan ilanları takip edebilir ve başvuru sürecine başlayabilirler. Ayrıca, birçok üniversitede yüksek lisans programları için burs imkanları sunmaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski